Yrkeshögskolan på bussturnè!

Fånga Framtiden – en inspirerande bussresa fullspäckad med spännande studiebesök på skånska företag.

YH Kompetens Skåne bjöd tillsammans med Sydsvenska Industri- och handelskammaren, Region Skåne och Yrkeshögskoleanordnare i Syd in till ett flertal studiebesök för att inspirera och informera deltagarna om hur företag arbetar tillsammans med yrkeshögskolor och vilka möjligheter som finns.
Studiebesöken innefattade The Game Assembly, en av de bästa skolorna i världen för spelutveckling, där deltagarna fick ta del av utbildningsutbudet samt hur karriären för en student kan se ut efter en avslutad utbildning. Game Habitat berättade om södra Sverige som arbetsmarknad för spelutvecklare och varför spelföretagen tycker att yrkeshögskolan är så bra att rekrytera ifrån.

Därefter följde studiebesök på Trelleborgs energi där Markus EK, affärsingenjör berättade om hur de arbetar med att skapa hållbar energilösningar för framtida generationer, hur deras arbete med att få personer att kompetensutvecklas med kurser på yrkeshögskolan och varför det är så viktigt att nyttja kompetensen som finns i regionen. Hållbara energilösningar fortsatte sedan som tema för eftermiddagen med ett avslutande besök på Ramboll. Där fick vi information om deras juniora roller där studenter som avslutat en yrkeshögskoleutbildning inom exempelvis bygg/mark/vatten/miljö kan bli anställd, och även om möjligheten att få göra sin LIA hos dem.

Utöver studiebesöken fick deltagarna ta del av nya sidor av YH-systemet som förhoppningsvis inspirerat till att fler vill vägleda mot yrkeshögskolan. Eftersom yrkeshögskolan expanderar och behovet av YH-kompetens ökar är det viktigt att vägleda fler mot yrkeshögskolan.
Genom att ta del av information fick deltagarna en tydligare bild av hur samarbetet mellan YH och företag fungerar i praktiken och en möjlighet att samla inspiration som kan genomsyra guidning av utbildningsval.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *