YH Kompetens Skåne i Almedalen

I år var vi på plats i Almedalen för att diskutera och samtala om yrkeshögskolans roll för Sveriges kompetensförsörjning. Nu när Sveriges yrkesutbildningar står inför stora förändringar behöver näringslivet medverka för att utbildningarna ska matcha arbetsgivarnas behov.

Inom de närmaste åren kommer stora förändringar att ske för yrkesutbildningar. Gymnasieskolans program kommer att dimensioneras efter arbetsgivarnas behov, yrkeshögskolan expanderar och en ny gymnasial yrkesskola för vuxna med praktisk inriktning ska bidra till arbetsgivarnas stora kompetensbehov.
Skolor och näringsliv har länge varit åtskilda och saknat den reella kontakt som krävts. För att lyckas med den stora förflyttningen måste skola och näringsliv nu samarbeta och gemensamt skapa förutsättningar för att Sverige ska bli bättre på kompetensförsörjning via yrkesutbildningar, oavsett utbildningsnivå.

Moderatorer: Caroline Höstgren ledde tillsammans med Oskar Alvedal från Västsvenska handelskammaren ett seminarium om hur näringslivet kan leda yrkesutbildningarnas expansion.

Medverkande under seminariet
Magnus Wallerå, Generaldirektör, Myndigheten för Yrkeshögskolan
Christina Ramm-Ericson, näringspolitisk chef/chefsekonom, TechSverige
Magnus Hildström, Verksamhetsledare, Göteborgs Tekniska College
Lotta Sätterlund, HR-direktör, Uniper

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *